President Barack Obama mener USA må benytte seg av alle muligheter til å utnytte amerikansk energi som olje, gass og fornybar energi.

Det sa Obama under nattens ”State of the Union” tale.

- Vi har åpnet millioner av acres for olje- og gassutvikling, og i kveld ber jeg min administrasjon om å åpne mer enn 75 prosent av våre potensielle olje- og gassressurser, sa Obama.

Presidenten gikk videre til å si at regjeringen vil gjøre alt for å utvikle naturgassressursene på en trygg måte, blant annet ved å kreve at alle som borer etter gass på offentlige områder må offentliggjøre hva slags kjemikalier de bruker under boringen.

Vil ikke la Tyskland og Kina få bransjen
Presidenten understreket også viktigheten av å støtte fornybar energi- sektoren.

- Jeg vil ikke avgi vind-, solar- og batteribransjen til Kina og Tyskland fordi vi ikke er villig til å komme med de samme forpliktelsene her.

Les mer om hva Obama sa i talen: Obama krever økonomisk rettferdighet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.