Investorer bør ikke vie mye oppmerksomhet til hva myndigheter gjør, sier den kjente investoren Jim Rogers til CNBC.

- Hvis du hører på regjeringer, kommer du ikke til å tjene mye penger. Styresmakter lyver, forvrenger og gjør feil, sier Rogers.

Bedre økonomiske nøkkeltall fra USA den siste tiden har fått enkelte til å hevde at USA ikke kommer til å bli altfor hardt rammet av situasjonen i Europa, men Rogers uenig:

- Europa som helhet er den største økonomien i verden. Hvis Europa har problemer, kommer vi i USA til å føle disse problemene, sier han.

Anbefaler råvarer
Situasjonen i Hellas har fortsatt å påvirke markeder over hele verden.

- La Hellas og andre som er konkurs gå konkurs, så de kan reorganisere sine verdier og starte forfra, sier Rogers.

Investorer bør fokusere på "ordentlige aktivaklasser" som råvarer, for å håndtere de vedvarende bekymringene for nye nedgangstider, mener Rogers.

- Min måte å løse dette på er å eie skikkelige verdier, som råvarer. Sentralbankene i England, Japan og USA trykker nå penger. Måten å beskytte seg selv på i tider som dette er å eie råvarer.

- Det er 2013-14 vi må bekymre oss for
Rogers synes sølv ser mer attraktivt ut enn gull for øyeblikket grunnet den vedvarende oppgangen i gullprisen.

Investorguruen er investert i valutaer, deriblant euro og dollar, men ikke britiske pund.

Rogers, som ikke eier amerikanske aksjer, advarer om at neste år trolig vil bli mer smertefullt enn 2012.

- 2012 er valgår, og mange regjeringer pumper penger inn i økonomien. De bruker penger og trykker penger. Det er 2013-14 vi må bekymre oss for, sier Rogers.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.