Arbeidsløsheten i Hellas steg i fjerde kvartal i fjor til 20,7 prosent.

Det viser tall fra Hellas' statistiske sentralbyrå Ase. Til sammenligning lå arbeidsløsheten på 17,7 prosent i fjerde kvartal i 2010.

Ifølge Ase har 54,5 prosent av de arbeidsløse vært arbeidssøkende i mer enn ett år.

CCC

Standard & Poor's setter kredittratingen på de nye greske statsobligasjonene til CCC. Den greske staten er fortsatt SD-ratet (selectiv default) og vil forbli det til swapen med obligasjonene som ikke omfattes av gresk lov er gjennomført.

Det fremgår av en melding fra ratingbyrået torsdag kveld.

CCC-ratingen forklares med usikre vekstutsikter for den greske økonomien, og den politiske viljen til å gjennomføre ambisiøse og upopulære reformer oppleves som fallende.

"Ratingen reflekterer også vårt syn på stor implementeringsrisiko knyttet til de ambisiøse finansielle konsolideringsmålene i den andre redningspakken for Hellas", heter det videre.

Videre påpekes det at forlenget løpetid på gjelden, lavere gjeldskostnader og bankrestruktureringen reduserer sannsynligheten for at ytterligere gjeldsrestrukturering er nært forestående.


Les også: Hellas´ finansminister går av

- Merkelig at grekerne ikke har stormet bankene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.