Den spanske økonomien hadde en negativ vekst på 0,4 prosent i årets første kvartal. Det var andre kvartal på rad med negativ vekst. Også i siste kvartal i 2011 krympet økonomien, da med 0,3 prosent.

Spania er i dyp økonomisk krise, og statsminister Mariano Rajoy og hans konservative regjering har iverksatt en rekke harde innstrammingstiltak for å forsøke å komme krisen til livs.

Innsp#229ene skal ifølge myndighetene få økonomien i gang igjen og hindre at Spania får samme skjebne som Hellas og Portugal, som er avhengig av krisehjelp fra EU og IMF.

Men stadig flere økonomiske eksperter både i og utenfor Spania mener innstrammingene er så harde at de ødelegger mulighetene for økonomisk vekst framfor å fremme det.

Les også:
Spania må betale kriserente
- Spania trenger ikke en redningspakke
Spania sprer frykt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.