Blandet børsoppgang i Asia

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

De fleste børsene i Asia fortsatte mandag opp etter fredagens rally. Kinesiske aksjer faller imidlertid markert. Det japanske aksjemarkedet er stengt.

De fleste asiatiske børsene fortsetter opp etter at sentralbanksjef Ben Bernanke meldte om ytterligere stimuli fredag. Gull, olje og kobber ligger nå på høyeste nivå på flere måneder, etter at markedene fikk fornyet håp om at friske stimuleringstiltak vil bidra til å støtte videre vekst.

Samleindeksen MSCI Asia Pacific steg 0,1 prosent i Tokyo. Japanske og Malaysiske børser er stengt mandag.

I Kina faller markedene markert på bekymring rundt kobberpris og en stadig frykt for nedkjøling i verdens nest største økonomi.

-Den største bekymringen for kobber og andre metaller er at etterspørselsveksten i Kina er på vei ned Forrige ukes rally var i stor grad drevet av investeringsetterspørsel og forventninger om at råvareprisene vil stige på en ny runde med kvantitative lettelser, sier analytiker Zhang Tianfeng i Dongxing Futures til Bloomberg News.

To av de største boligutviklerne i Kina falt markert mandag. China Vanke falt 3,8 prosent, mens Poly Real Estate var ned hele 5,8 prosent.

I Hong Kong var China Overseas Land ned 2,3 prosent, mens China Resources Land falt 4,6 prosent.

Australske aksjer var opp 0,2 prosent, mye hjulpet av en forbedring i jernmalmpriser som slo positivt ut for gruveselskapene, i tillegg til økt håp om at europeiske og amerikanske obligasjonskjøp vil bedre global vekst og øke etterspørselen etter metaller.

BHP Billiton steg 2,3 prosent til 34,09 australske dollar, etter at jernmalmprisen var over 100 dollarnivået.

SENTRALE NØKKELTALL (kl 07:50 Merk: markedene stenger på ulike tidspunkt)

Nikkei 225 (Japan)

StengtTopix (Japan)

StengtKospi (Sør-Korea)

2.002

-0,26%

Taiex (Taiwan)

7.762

0,31%

Straits Times (Singapore)

3.080

0,30%

Shanghai Composite (Kina)

2.094

-1,42%

Shenzhen Composite (Kina)

871

-2,07%

Hang Seng (Hong Kong)

20.674

0,22%

S&P/ASX (Australia)

4.403

0,29%