Den globale handelen vil bare øke med 2,5 prosent i 2012, spår Verdens handelsorganisasjon WTO. Også prognosene for økonomisk vekst blir nedjustert.

Nedjusteringene skjer først og fremst som følge av krisen i eurosonen. Forsatte problemer i USAs økonomi og svakere utvikling i Kina er andre årsaker til at WTO fredag reduserte prognosen for økonomisk vekst fra 5,6 til 4,5 prosent, mens veksten i verdenshandelen ble nedjustert fra 3,7 til 2,5 prosent.

Situasjonen i Japan, som har verdens nest største økonomi, regnes også som usikker.

WTOs generalsekretær Pascal Lamy ser ikke lyst på situasjonen.

– Verdensøkonomien har seilt i stadig sterkere motvind siden WTO sendte ut sin forrige prognose, fastslo han. Lamy pekte spesielt på nedgang i produksjonen og sysselsettingen i USA og dårligere utvikling i industrien i Kina.

Men framfor alt er det den fortsatte gjeldskrisen i Europa som bekymrer WTO-sjefen. Enkelte euroland har vansker med å tilpasse seg den endrede situasjonen, og dette bidrar til usikkerhet på handelsmarkedene, sier WTOs generalsekretær. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.