S&P spår i en fersk rapport nok et trist år for boligmarket i store deler av Europa, skriver telegraph.co.uk.

Hvis S&P får rett i sine spådommer så vil oppgangen vente på seg også i 2014.

Størst fall i år er ventet i Spania og Nederland, der prisene falt betydelig også ifjor.

Men også i Frankrike, der markedet hittil har holdt seg relativt sterkt under krisen de siste tre årene, tror S&P at det i år går utfor med boligprisene.

- Nedturen på det nederlandske og franske boligmarkedet ser ut til å akselerere. Vi spår et nominelt prisfall på nesten seks prosent og fem prosent henholdsvis i år og neste år, i takt med økende arbeidsledighet, fallende lønninger, mens nye mulige offentlige sparetiltak vil skremme vekk kjøperne, sier S&Ps Europaøkonom Michael Six til avisen.

Ille i Spania
Det svakeste boligmarkedet av landene i S&P-rapporten er det Spania som opplever.

Der ser prisfallet ut til å ende på 9,5 prosent ifjor etter et fall på 7,1 prosent året før. Og det ser ikke veldig mye lysere ut for de to neste årene, med et ventet fall på 7,8 prosent i år og seks prosent neste år.

Slår spådommen til vil det spanske boligmarkedet oppleve et samlet fall på 27,1 prosent over en fireårsperiode.

Men S&P ser likevel et lyspunkt i Spania innmellom alle de mørke tallene.

- Den gode nyheten er at antall nye boliger som bygges i Spania falt til beskjedne 70.000 i 2012, en nedgang fra 760.000 i toppåret 2006, sier Six ifølge The Telegraph.

Det eneste lyspunktet av de europeiske landene som inngår i S&Ps boligmarkedsrapport er Tyskland, som også er det økonomiske lokomotivet i Europa.

S&P venter at prisoppgangen i Tyskland i 2012 endte på 8,6 prosent, og at prisene vil stige med nye tre prosent både i 2012 og 2013.

Les også: Tøffe tak for boligeiere i Spania


Om Norge: - De vil at vi skal gå i samme grøften som Irland og Spania
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.