I 2011 var brasilianeren Eike Batista rangert som verdens åttende rikeste person med en formue på 30 milliarder dollar, tilsvarende rundt 175 milliarder kroner.

Formuen skapte han på olje og gruveindustri, og på Forbes årlige liste over verdens rikeste pekte pilene oppover for Batista.

Han ble ifølge di.se betraktet som et sterkt navn som hadde alle muligheter til å avansere helt til den absolutte toppen der meksikaneren Carlos Slim pleier å ligge foran Bill Gates og superinvestor Warren Buffett.

I løpet av de siste 12 månedene har imidlertid Eike Batista tapt cirka 400 millioner kroner. Hvert eneste døgn, skriver di.se.

Per time krympet dermed formuen til Batista med 16,7 millioner kroner det siste året, eller 278.000 kroner per sekund.

Kursras
Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg er det først og fremst Batistas viktigste investering, eierandel på 61 prosent i olje- och gassutviklingsselskapet OGX Petroleo e Gas, som har bidratt til at formuen er drastisk krympet.

På ett år har verdien falt fra rundt 115 milliarder kroner til i overkant av 20 milliarder kroner.

Batistas samlede formue har ifølge Bloomberg rast med rundt 146 milliarder kroner siste 12 måneder.

Nedgangen skyldes først og fremst kursraas på hans aksjer, men også at han har vært nødt til å selge unna eiendeler for å holde långiverne unna.

Men Batista har fortsatt til salt på maten, for på den ferskeste Forbes-listen over verdens 100 rikeste klamret han seg til den siste plassen.

Les også: Seks nordmenn på Forbes' milliardærliste


<b>Slik ble de dollar-milliardærer</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.