Amazon-gründer og toppsjef Jeff Bezos kjøper den tradisjonsrike hovedstadsavisen Washington Post for 250 millioner dollar, ifølge MarketWatch.

Bezos kjøper avis-virksomheten i Washington Post Co. personlig og ikke gjennom Amazon, opplyses det.

«I likhet med Katharine Weymouth og selskapets styre har jeg besluttet å selge kun etter at flere år med utfordringer for avispapir-bransjen har fått oss til å lure om en annen eier ville være bedre for the Post. Jeff Bezos' unike teknologi og forretningsteft, hans langsiktige tilnærming og hans personlige karakter gjør ham til en unik eier for the Post», sier styreleder og konsernsjef Donald Graham i en melding.

Salget kommer dagen etter at det ble kjent at New York Times selger Boston Globe til eier av baseball-laget Boston Red Sox, John Henry, for omkring 70 millioner dollar.

Ifølge Financial Times er the Post-ansatte i sjokk etter beskjeden som ble gitt i et fellemøte klokken 16.30 lokal tid mandag.

«Jeg føler det som en gammel kjæreste - som var irriterende men fortsatt hadde en del av hjertet mitt - akkurat giftet seg, sier en tidligere Post-journalist til FT.

Bezos er bevisst på ansvaret han nå påtar seg, og sier han forstår "den kritiske rollen" the Post spiller i Washington og i nasjonen. Han lover at avisens verdier ikke vil endre seg, ifølge MarketWatch.

Amazon-gründeren har også bedt Katharine Weymouth fortsette som toppsjef og ansvarlig redaktør for avisen, samt andre ledende ansatte.

Salget av både Washington Post, Boston Globe og Newsweek, som også ble kjent mandag, sees på som del av utviklingen der de tradisjonelle mediene taper terreng mot digitale krefter.

I andre kvartal utgjorde avis-virksomheten i Washington Post-konsernet kun 13 prosent av de totale driftsinntektene, ifølge MarketWatch.

Washington Post steg mer enn fem prosent i etterbørshandelen på New York-børsen mandag etter at nyheten ble kjent.

Les også:
Wall Street-topp imponert over Norge
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.