Finlands myndigheter mener Bitcoins er en handelsvare, og får dermed ikke handles som valuta i landet, melder Bloomberg.

I følge finsk lov er ikke Bitcoin en godkjent valuta. Loven konstaterer at en offisiell valuta må ha en utsteder som er ansvarlig for valutaens drift.

Anonym(e) skapere
Bitcoins er en programvare designet av en eller flere anonyme programmerere under det fiktive navnet Satoshi Nakamoto. For et år siden kostet én av de omtrent 12,2 millioner Bitcoins i sirkulasjon rundt 100 kroner. I november eksploderte prisen, og prisen lå på sitt høyeste punkt noen sinne, og du måtte ut med over 6.000 kroner for ett eksemplar av nettvalutaen.

I dag er kursen på 5446 kroner.

Gjør som Norge
- Kursen er totalt uregulert og svært lett påvirket av nyheter, spekulasjon og svindel, sier Paeivi Heikkinen i Finlands sentralbank.

Heller ikke Norge har godkjent Bitcoins som valuta. Flere land, deriblant USA og Danmark, har enda ikke avgjort hvordan Bitcoins skal behandles av banker og finansinstitusjoner.

Les mer om Bitcoin på DN.no:
Dette kan gå galt med Bitcoin
Kollaps for Bitcoin
- Ser ikke ut til at Bitcoin-eventyret er over
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.