Milliardærinvestoren Warren Buffett har lovet ut én milliard dollar, som tilsvarer over seks milliarder kroner, til den som klarer å tippe riktig vinner av alle kampene i basketballturneringen NCAA Men’s Basketball Tournament, skriver New York Times.

Får bli med Buffett på kamp
NCAA star for National Collegiate Athletic Association, og er det amerikanske forbundet for college-sport, og det prestisjetunge sluttspillet nærmer seg.

I den anledning har den basketballinteresserte Buffett lovet å ta med seg den beste tipperen på kamp.

- Det kommer til å bli gøy, sier Buffett til New York Times.

- Hvis det kun er én deltaker igjen, skal jeg ta med meg hun eller han på kamp, og så tar jeg med meg en sjekk i lommen, i tilfelle.

Buffett har flere tidligere blitt kåret til verdens rikeste mann, og blir av mange sett på som det 20. århundrets mest suksessrike investor. I 2006 lovet han å gradvis kvitte seg med formuen sin, og donere bort enorme summer til veldedighet.

- Du vet aldri
Det er likevel liten sannsynlighet for at Buffett må punge ut milliardene, som skal gis ut i årlige utbetalinger på 154 millioner kroner i 40 år. Selv om du har peiling på sport, er nemlig sjansen for å tippe riktig hele én til 128 milliarder.

- Du vet aldri hva som kommer til å skje, sier likevel milliardærinvestoren.

Det er 64 lag som spiller i turneringen, og det er ingen som noen sinne har tippet 100 prosent riktig utfall av turneringen i sin helhet. Det ventes at flere titalls millioner mennesker skal delta i konkurransen, som starter i mars.

Les mer på DN.no:
Slik bygde Buffett sitt avisimperium
Bill Gates: - Tre ting jeg har lært av Warren Buffett
Warren Buffett tjener fortsatt på finanskrisen
85 personer har mer penger enn halve verden
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.