Det er den største rettssaken mot medlemmer av Det muslimske brorskap siden militærkuppet i juli ifjor.

Tilhengere av Mursi, som var Egypts første folkevalgte president, står fast på at Mursi må gjeninnsettes. Han sitter nå fengslet og er tiltalt for en rekke forhold.

Rettssakene mot om lag 500 personer blir innledet lørdag, mens ytterligere 700 blir stilt for retten tirsdag, opplyser kilder i det egyptiske rettsvesenet.

Brorskapet forbudt

Det er uklart hvor mange av dem som vil være til stede i rettssalen ettersom mange er på frifot, hvorav noen er løslatt mot kausjon. Om lag 200 av dem sitter fengslet, ifølge kildene.

Blant dem som er ventet å møte i retten lørdag, er den øverste rådgiveren i Det muslimske brorskap, Muhammad Badie. Brorskapet er nå forbudt, og siden kuppet er flere hundre tilhengere av den islamistiske bevegelsen drept i forbindelse med at politi og soldater har slått hardt ned på demonstrasjoner og protestaksjoner.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.