Mens de store arbeidstagerorganisasjonene er for forslaget, er det andre som mener en lovfestet minimumslønn som utgjør rundt 27.000 kroner i måneden vil virke mot sin hensikt, skriver Bloomberg News.

Justert for vekslingkurs og kjøpekraft vil Sveits få verdens høyeste minimumslønn om forslaget passerer. En meningsmåling som ble offentliggjort før helgen viser at 52 prosent av de stemmeberretigede vil avvise forslaget.

De som støtter lovforslaget argumenterer for at lønningene i landet må holde tritt med prisnivået, som er blant verdens høyeste. I dag er det cirka ti prosent av de ansatte som ikke tjener 4.000 francs i måneden.

Tungt skyts

Økonomiprofessor George Sheldon ved Universitetet i Basel mener forslaget vil virke mot sin hensikt.

- Arbeidsledigheten hos de ufaglærte stiger. Løsningen på deres problem er ikke å gjøre dem dyrere, fremhever han.

Finansminister Johann Schneider-Ammann er også imot forslaget.

- Minimumslønn vil ikke stoppe fattigdom, sier han.

Sveits hadde ifjor en arbeidsledighet på 4,1 prosent, langt lavere enn de 11,9 prosentene som er uten jobb i Euro-landene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.