Utenriksminister Børge Brende (H) frykter det vil bli et «blodbad i hjertet av Europa» hvis Russland invaderer Ukraina og det bryter ut krig.

– Jeg frykter at vi kan vi stå overfor samme situasjon som på Krim. Da vil ukrainske soldater denne gang trolig besvare det. Det kan ende med et blodbad i hjertet av Europa, sier Brende til NRK.

Han peker på at det befinner seg store militære styrker på begge sider av grensen mellom Russland og Ukraina.

– Det er en svært farlig situasjon i Ukraina. Jeg håper intenst vi finner en diplomatisk løsning. Hvis ikke kan dette ende i en krig. Hvis Russland går inn gjennom en intervensjon, er det 140.000 ukrainske soldater som vil besvare dette, sier Brende.

Væpnede prorussiske grupper har tatt kontroll over en rekke offentlige bygninger i byer øst i Ukraina. Brende konstaterer at de er uniformert, godt organisert og utstyrt med avanserte våpen, men ønsker ikke å si noe mer om hvem militsmedlemmene kan være.

Les også: Obama ber Putin presse militsgrupper i Ukraina (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.