Australske myndigheter offentliggjorde en kort melding onsdag der de orienterte om at tekniske problemer er årsaken til at søket ble innstilt.

– Bluefin-21 var tvunget tilbake til overflaten i morges for teknisk retting. Deretter er den satt i gang igjen og fortsetter undervannssøket, opplyser letemannskapet.

Miniubåten hadde onsdag begynt sitt andre undervannssøk i jakten på MH370-flyet som forsvant 8. mars. Onsdag skal også 14 fly delta i overflatesøk i Indiahavet.

Etter å ha gått dypere enn smertegrensen på 4.500 meter tirsdag, hadde miniubåten Bluefin-21 onsdag begynt sitt andre søk i Indiahavet etter at den amerikanske marinen konkluderte med at ubåten var i stand til et nytt dykk.

Bluefin-21 bruker 24 timer på hvert oppdrag; fire timer til å dykke til bunns og tilbake til havoverflaten, seksten timer til å søke på havbunnen og fire timer til å laste opp data, skriver The Guardian.

I onsdagens søk etter flyet, om lag 2.000 kilometer vest for Perth, er det planlagt at elleve militærfly, tre sivile fly og elleve skip delta.

LES OGSÅ:

Blar opp en milliard for Kjell & Co.

- Flere selskaper må gå konkurs

- Aldri en god dag å stenge markedet

Eboktrøbbel kan koste Apple en milliard dollar  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.