Den økonomiske veksten i Kina er nå den laveste på halvannet år.

Veksttakten i første kvartal var på 7,4 prosent.

Det var 0,3 prosentpoeng lavere enn i fjerde kvartal ifjor, ifølge nye tall som ble lagt frem av kinesiske myndigheter onsdag.

Kina har uttalt at målet i år er en vekst rundt 7,5 prosent.

Bedre enn ventet

Likevel oppfattes 7,4 positivt i markedene, fordi det er bedre vekst enn analytikerne forventet. Gjennomsnittsforventningen var en år for år-vekst på 7,3 prosent, med en spredning fra 7,2 prosent til 7,7 prosent, skrev DNB skrev i sin morgenrapport tirsdag, og ventet selv 7,2 prosent.

Industriproduksjonen vokste med 8,8 prosent i mars sammenlignet med samme måned i fjor. Analytikere hadde på forhånd ventet en noe kraftigere vekst i industriproduksjonen.

Detaljhandelen steg 12,2 prosent på årsbasis, som er litt bedre enn de ventede 12,1 prosentene.

Sysselsettingen i Kina var stabil i første kvartal. Totalt ble det skapt 3,44 millioner urbane jobber i kvartalet, som er 40.000 flere enn i samme kvartal ifjor.

Lavere investeringer

Kinas investeringer i anleggsaktiva i urbane områder steg 17,6 prosent i perioden januar til mars 2014, sammenlignet med samme periode året før, opplyser det offisielle kinesiske statistikkbyrået onsdag, ifølge Bloomberg News.

Det var på forhånd ventet at investeringene ville stige med 18,0 prosent.

Måneden før var investeringsveksten så langt i året på 17,9 prosent.


Les også:

Fallende industriproduksjon i Japan (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.