Svensken døde i en flystyrt i Nord-Rhodesia (nåværende Zimbabwe) i 1961. Årsaken til dødsfallet er omstridt, og det verserer en rekke teorier om hva som faktisk skjedde.

DØD. Dag Hammarskjöld, tidligere generalsekretær i FN, døde i en flystyrt i 1961.  AFP PHOTO
DØD. Dag Hammarskjöld, tidligere generalsekretær i FN, døde i en flystyrt i 1961. AFP PHOTO
Ban oppfordrer ifølge den svenske avisen Dagens Nyheter medlemslandene i FN til å offentliggjøre relevant informasjon fra sine arkiver. USAs sikkerhetstjenester har blant annet vært motvillige til å gjøre dette tidligere.

FN-toppen foreslår at en ekspertgruppe skal granske de nye bevisene, eller at FN-utredningen fra 60-tallet gjenåpnes. Et tredje alternativ er at FN innleder en helt ny utredning.

Hammarskjöld var FNs generalsekretær fra april 1953 til sin død. FN-granskningen på 60-tallet konkluderte med at man ikke kunne fastslå årsaken til flystyrten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.