Samtidig sier de at de anser regjeringen i Kiev for å være uten legitimitet.

Målingen er utført at Kievs institutt for internasjonal sosiologi og er publisert i den russiskspråklige avisen Ukespeilet.

52,3 prosent av de spurte sier nei til at Donetsk blir en del av Russland, mens 27,5 prosent sier ja. Samtidig sier 38,4 prosent at de støtter Russlands krav om at Ukraina må bli en føderal stat, mens 41 prosent ønsker en desentralisering av makten. 74 prosent av de spurte sier samtidig at de anser at Ukrainas fungerende president Oleksandr Turtsjynov som illegitim.

Separatister i Donetsk har erklært regionen som en uavhengig republikk. De krever at det holdes folkeavstemning for å avgjøre om Donetsk skal innlemmes i Russland – slik Krim-halvøya nylig ble, til sterke protester i Ukraina og Vesten. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.