En separatistleder sier imidlertid at fire personer er drept i skuddvekslingen. Slavjansk har siden onsdag vært kontrollert av prorussiske separatister.

Ifølge den statskontrollerte russiske TV-kanalen Rossija er tre av de døde prorussiske separatister, mens de to andre tilhørte en gruppe som angrep en vaktpost.

I tillegg til å ha tatt kontroll over Slavjansk og Kramatorsk har prorussiske separatister også inntatt rådhuset i industribyen Donetsk.

Ukrainske myndigheter har gitt beskjed om at de har innstilt militære operasjoner mot separatistene til etter påske.

LES OGSÅ: Prorussiske grupper i Ukraina skal avvæpnes

Vestlige land har forsøkt å få russiske myndigheter til gripe inn overfor separatister som okkuperer bygninger, men så langt har Russland ikke villet gjøre noe.

Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) innleder søndag forhandlinger med prorussiske separatister i industribyen Donetsk øst i Ukraina.

Håpet om å få en snarlig slutt på krisen er imidlertid lite. Separatistene i Donetsk nekter å godta avtalen som ble forhandlet fram i Genève torsdag. Der ble Russland, Ukraina, EU og USA enige om en rekke tiltak for å dempe spenningen i Ukraina.

LES OGSÅ:

Reiselivet jubler etter knallpåske  

Matteangst rammer jentene hardest

Robothandelselskaper etterforskes i USA  

Irsk avis: Norwegian investerer 2,8 milliarder i Irland (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.