Russland kommer med kraftige anklager mot ukrainske myndigheter etter at flere prorussiske separatister skal ha blitt drept i en skuddveksling øst i Ukraina.

– Russland er opprørt over denne provokasjonen, heter det i en kunngjøring fra departementet.

Departementet skriver at et ukjent antall sivile ble drept i skytingen natt til søndag. I kunngjøringen slås det også fast at angriperne tilhørte den høyrenasjonalistiske ukrainske gruppen Høyre sektor.

– Russland er oppbrakt over denne provokasjonen fra væpnede menn, som viser at myndighetene i Kiev mangler vilje til å få kontroll over og avvæpne nasjonalister og ekstremister, heter det.

Departementet uttrykker også overraskelse over at skytingen skjer bare tre dager etter at Ukraina, Russland, EU og USA inngikk en avtale om å trappe ned spenningene sørøst i Ukraina.

– Ukrainske myndigheter må sørge for en nedtrapping av den spente situasjonen sørøst i Ukraina og rette seg etter den inngåtte avtalen, framholder departementet.

Skytingen skjedde like utenfor byen Slavjansk. Mens russisk fjernsyn har meldt at fem personer ble drept, tre av dem prorussiske separatister, har en separatistleder oppgitt at tre separatister og én angriper ble drept.

Et øyenvitne sier til nyhetsbyrået Reuters at det ligger to døde personer ved den aktuelle vaktposten, og at en av dem har skuddskader.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.