Det forteller Jatsenjuk i et intervju med NBCs «Meet the Press» søndag.

– Jeg ønsker å sende en klar beskjed og oppfordrer Ukrainas militærstyrker, sikkerhetsstyrkene og innenriksdepartementet til å spore opp disse drittsekkene og stille dem for retten, sier Jatsenjuk i intervjuet som kringkastes senere søndag.

Det jødiske samfunnet i Donetsk uttalte fredag at det er opprørt over kravet om at de må registreres.

Det var den israelske avisen Haaretz som onsdag publiserte et bilde av et skriv underskrevet av Denis Pusjilin, mannen som har utnevnt seg selv til guvernør over den selvutnevnte republikken Donetsk.

LES OGSÅ: Prorussiske grupper i Ukraina skal avvæpnes

I skrivet får jøder i Donetsk-området beskjed om å melde seg ved et av de offentlige bygningene som er okkupert av prorussiske opprørere, samt levere lister over alle eiendeler de har. De som ikke registrerer seg blir fratatt borgerrettighetene og vil med makt bli deportert ut av landet, het det i skrivet.

Meldingene om skrivet førte til internasjonale reaksjoner. USAs utenriksminister John Kerry kalte kravet «grotesk» mens USAs president Barak Obama kalte skrivet «motbydelig».

LES OGSÅ:

Reiselivet jubler etter knallpåske  

Matteangst rammer jentene hardest

Robothandelselskaper etterforskes i USA  

Irsk avis: Norwegian investerer 2,8 milliarder i Irland (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.