Tidligere målinger har vist at et flertall av skottene ønsker å forbli en del av den britiske unionen, men andelen som sier at de vil stemme nei til uavhengighet er synkende.

42 prosent sier nå at de vil stemme nei til løsrivelse, mot 46 prosent i mars, viser en meningsmåling ICM har utført for avisen Scotland on Sunday.

39 prosent av de spurte sier at de vil stemme ja til uavhengighet, noe som er uendret fra forrige måned.

19 prosent av de spurte sier at de ikke vet hva de vil stemme. Dersom denne andelen holdes utenom har nei-siden 52 prosent mot ja-sidens 48 prosent. Dette er den største andelen ja-tilhengere som noensinne er registrert.

Folkeavstemningen om Skottlands framtid skal holdes 18. september og dersom det blir ja-flertall vil arbeidet mot uavhengighet starte umiddelbart.

Det skotske nasjonalistpartiet (SNP) leder an i kampen for uavhengighet og mener at det etter 307 år er på høy tid å bryte båndene med England.

LES OGSÅ:

Kinas internettkjempe til Wall Street  

Reiselivet jubler etter knallpåske

Mot het debatt om styringen av oljefondet

Robothandelselskaper etterforskes i USA  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.