Nord-Koreas leder Kim Jong-un elsker europeiske oster, men da han nylig sendte utsendinger til Frankrike i håp om å få i stand et ostesamarbeid, ble stemningen heller muggen.

To nordkoreanske tjenestemenn banket i forrige måned på døra til rektoren for den franske osteskolen Ecole Nationale d'Industrie Latiere i Besancon.

Skolen er kjent for å være eksperter på produksjon av harde fjelloster, som Kim Jong-un la sin elsk på mens han studerte i Sveits.

Utsendingene foreslo et samarbeid og spurte om nordkoreanere kunne få komme til skolen for å lære ostesmakingens edle kunst. Det var et forslag rektor Veronique Drouet kunne styre sin begeistring for.

– Et samarbeid med stalinist-staten Nord-Korea er ikke ledd i vår strategi, forteller hun.

Kim-familien har styrt Nord-Korea med hard hånd i over 60 år, og Kim Jong-un har vist få om noen tegn til ville åpne opp for omverdenen og innføre demokrati. Bedre ost kunne han derimot veldig gjerne tenke seg å innføre. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.