Portugiserne lånte onsdag penger på vanlig måte i finansmarkedet for første gang siden april 2011. Myndighetene la tiårige statsobligasjoner ut for salg og skaffet 750 millioner euro – i overkant av 6,2 milliarder kroner – i lån til en rente på 3,57 prosent og til god etterspørsel.

– Det er et godt resultat som gir oss tillit til fremtiden, sier statsminister Pedro Passos Coelho ifølge nyhetsbyrået DPA.

LES OGSÅ: Portugal tilbake på lånemarkedet

Onsdagens handel er et viktig skritt tilbake til mer normalitet i Portugal, som måtte be om krisehjelp fra EU og Det internasjonale pengefondet i 2011 på 78 milliarder euro. Med milliardlånet fulgte også harde krav om kutt og sparing, noe som har preget portugisisk politikk de siste årene.

Planen er at landet skal klare seg uten midler fra kriselån innen midten av mai, og långiverne fra EU og IMF er i gang med sin siste evaluering av hvordan portugiserne oppfyller vilkårene for lånet.

Spørsmålet nå er om portugiserne trenger et sikkerhetsnett av lån i beredskap i mai.

LES OGSÅ:

«Ukens viktigste tall» overrasker positivt  

Asia i dag: Svak bedring i Kina

Kina advarer Norge mot å møte Dalai Lama (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.