Den foreløpige innkjøpssjefsindeksen (PMI) for eurosonen i april slår forventningene.

Den sammensatte PMI-indeksen var 54, mot ventede 53,1. Indeksen har ikke vært høyere på 35 måneder.

Det er særlig indeksen for tjenester som overrasker positivt, med en indeks på 53,1, det høyeste på 34 måneder. Det var på forhånd ventet en indeks på 52,5, ifølge Bloomberg News.

Indeksen for industri endte på 53,3, mot ventede 53. En indeks over 50 poeng viser tiltagende aktivitetsnivå.

- Eurosonen har startet andre kvartal med et solid fotfeste. En velkommen økning i veksten av næringsvirksomheten i april gjør at regionen vokser med den raskeste hastigheten på nesten tre år, sier sjeføkonom Chris Williamson i Markit i en kommentar.

Den positive indeksen gjør at eurosonen ligger an til en bnp-vekst på 0,5 prosent i andre kvartal. I årets første kvartal hadde eurolandene til sammenligning en bnp-vekst på 0,4 prosent.

LES OGSÅ: Russland frykter økonomisk nedtur

Tyskland leder an

Tyskland leder an i eurosonens økonomiske comeback, og kan vise til en PMI for tjenester på 55 i april, mot ventede 53,3. PMI for industri var 54,2, mot ventede 53, 8.

Frankrike skuffet med en indeks for tjenester og industri på henholdsvis 50,3 pg 50,9, mot ventede 51,3 og 51,9.

LES OGSÅ: Her er eurosonens tikkende bombe

Sjeføkonom Williamson mener at de mindre landene i eurosonen også kommer med gode nyheter.

- Den kanskje beste nyheten kommer fra resten av regionen, og den beste veksten siden starten av 2011 kan tyde på at bedringen blant de mindre landene går fremover, sier han.

Dagens PMI-tall ble beskrevet som «ukens viktigste tall» i morgenrapporten til Nordea Markets.

LES OGSÅ:

Asia i dag: Svak bedring i Kina

Problemer i kø for danskenes nye helikoptre

Fransk nei til nordkoreansk ostediplomati

Brende må svare på regjeringens Dalai Lama-syn  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.