Bilprodusenten får refs for å ha vært for sent ute med å rapportere at 2,6 millioner biler hadde denne feilen. Selskapet mottok de første opplysningene om feilen for over ti år siden, men først i mars i år gikk selskapet ut med en advarsel. Feilen er knyttet til 13 dødsfall og har forårsaket minst 30 ulykker, muligens så mange som 300.

Selskapet risikerer å måtte betale milliarder av kroner i erstatning til bileiere som har gått til sak.

I tillegg til å måtte betale amerikanske myndigheter 35 millioner dollar (tilsvarende 208 millioner kroner), har GM også gått med på å endre sikkerhetsrutiner, het det i en uttalelse fra samferdselsdepartementet fredag. Det betyr blant annet at myndighetene skal få fullt innsyn i selskapets interne utredninger.

Det er modellene Chevrolet Cobalts, Saturn Ions og flere andre biler som har hatt problemer med tenningslåsen, et problem som gjorde at bilenes tenning hadde en tendens til å skru seg av under kjøring, slik at motorene stanset og airbagene sluttet å virke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.