Ifølge Aftenposten varte sperringen i om lag én time og påvirket 10 millioner Facebook-brukere den 22. mai i år – samme dag som de militære tok makten i landet i et kupp.

– Vi mottok en henvendelse fra den nasjonale telekom- og kringkastingsregulatoren (NBTC) om midlertidig å begrense tilgang til Facebook. I forkant av dette hadde det blitt avholdt et møte mellom regulatoren og alle de store internettleverandørene i Thailand, skriver Tor Odland, kommunikasjonssjef i Telenor Asia, i en epost til avisa.

– Det er ingen tvil om at slike tilfeller setter en mobiloperatør som Telenor i en krevende situasjon. På den ene siden forholder vi oss til internasjonale rammeverk, som for eksempel FNs retningslinjer for menneskerettigheter og næringsliv. På den andre siden har vi som lisenshaver plikt til å forholde oss til lokal lovgiving, fortsetter Odland. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.