Det finnes ikke russisk hat mot Finland, men hvis Finland blir medlem i NATO, viser det at landet har et Russland-kompleks, sier Markov, som er statsviter, til Hufvudstadsbladet.

- Hvis Finland ønsker å bli med i NATO, bør dere først tenke litt. Vil dere være med og starte tredje verdenskrig? Antisemittismen startet andre verdenskrig. Russofobien kan starte en tredje. Finland er et av de mest russofobiske landene i Europa, etter Sverige og de baltiske landene, sier Markov til den finske avisen.

Han kaller russofobi i finske medier «avskyelig» og sier han har sluttet å lese oversettelser fra finske medier. Han trekker fram uttrykket «dette kan føre til at den russiske innflytelsen øker» som eksempel på det han kaller russofobi.

I det samme intervjuet spår Markov at den østlige delen av Ukraina, inkludert Donetsk, Luhansk, Charkiv, Odessa, Dnipropetrovsk og Zaporozjie kommer til å danne en ny føderasjon som skal hete Novorossija.

Les også:
Her kan du kjøpe en øy
Lastehvilen
«Det finnes noen bilvasker som er rene» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.