Castro sier at kommunistlandets markedsreformer må tas gradvis, til tross for nye dårlige økonomiske tall.

Castro snakket til nasjonalforsamlingen lørdag, og måtte forklare hvorfor den økonomiske veksten ikke er sterkere etter seks år med forsiktige reformer.

– Veksten er ikke noe vi er fornøyd med, men vi mister ikke motet i det hele tatt, sa presidenten til nasjonalforsamlingen.

Myndighetene har senket anslaget for forventet vekst i 2014 fra 2,2 prosent til 1,4 prosent etter en dårlig start på året.

Castro oppfordret landets arbeidere til å jobbe «hardt og optimistisk» for å snu den dårlige trenden, men kom ikke med noen nye konkrete tiltak. Han understreket at reformene må skje gradvis.

– Vi vil ikke gjennomføre sjokktiltak eller at reformene skal være traumatiske for folket, noe som også gjør dette mer komplisert, sier Marino Murillo som har ansvaret for regjeringens reformarbeid.

Les også:
Dette har vært hans aller største utfordring som Norwegian-sjef
Slik utvider du alkoholkvoten – helt lovlig
«Må fortelle folk at de ikke kan jobben sin. At de ikke bør gjøre den» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.