Sanksjonene mot Russland vil slå tilbake mot USA og fører forholdet mellom nasjonene inn i en blindvei, sier president Vladimir Putin.

– Jeg er overbevist om at sanksjonene vil skade de langsiktige, nasjonale interessene til USA og det amerikanske folk. Det er synd at USA velger denne veien. Vi holder døren åpen for en dialog for å finne en løsning på dette, sier Russlands president Vladimir Putin ifølge det russiske nyhetsbyrået Itar Tass.

USA gjorde det onsdag kveld klart at landet innfører ytterligere sanksjoner mot Russland. Straffen er rettet mot større banker og selskaper innen energi- og forsvarsindustrien, ifølge The New York Times.

På det amerikanske finansdepartementets liste føres flere store selskaper opp, blant annet Gazprombank.

Russland mener flere av tiltakene er ulovlige.

De 28 stats- og regjeringssjefene i EU ble onsdag kveld også enige om å be Den europeiske banken for gjenoppbygning og utvikling (EBRD) og Den europeiske investeringsbanken (EIB) stoppe nye investeringer i Russland.

USA og EU er skuffet over at prorussiske opprørere ikke har tatt del i samtalene mellom Ukraina, Russland og vestlige meklere.

– Russland har ikke møtt forventningene som utenriksministrene fra Tyskland, Ukraina, Russland og Polen ble enige om 2. juli, sier Merkels talsperson Steffen Seibert til nyhetsbyrået Reuters.
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Russland gjenåpner spionbase på Cuba


EU og USA skjerper Russland-sanksjonene
 

Russland truer med ny tollmur