Interfax har opplysningen fra en kilde i luftfartsindustrien.

Ifølge kilden var det et Boeing-fly som styrtet. Flyet var på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur. Nyhetsbyrået Reuters melder at det foreløpig ikke har fått bekreftet opplysningene.

Det har den siste tiden vært harde kamper mellom ukrainske styrker og separatistiske opprørere i de ukrainske grenseområdene mot Russland.

Ukrainske myndigheter hevdet torsdag at et russisk militærfly dagen i forveien hadde skjøt ned et ukrainsk fly over ukrainsk territorium.

- Absurd

«Et militært fly fra luftvåpenet til Den russiske føderasjon gjennomførte et rakettangrep på et Su-25-fly fra det ukrainske luftvåpenet mens det utførte oppdrag over Ukrainas territorium», heter det i en melding fra Ukrainas sikkerhetsråd. Flygeren skjøt seg ut og er i sikkerhet.

En kilde i det russiske forsvarsdepartementet avviser at Russland skjøt ned flyet.

- Dette er absurd, akkurat som alle andre påstander mot det russiske forsvarsdepartementet fra Kievs side, sier kilden.

Ukrainske fly som er angrepet tidligere i konflikten, er skutt ned av prorussiske separatister i Ukraina.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.