Det er australske diplomtater som har laget utkastet til resolusjonen, som kan bli stemt over allerede mandag. Resolusjonen fordømmer det som tyder på å være en nedskytning av det malaysiske flyet i Ukraina, og forlanger at alle parter må samarbeide om etterforskningen.

Russiske separatister, som har kontrollen i området der flyet styrtet, har fått kritikk for å være lite samarbeidsvillige. Separatistene har heller ikke ytret ønske om en internasjonal gransking, men sier søndag at de garanterer for etterforskernes sikkerhet om Kiev godtar en våpenhvile.

- Vi garanterer for sikkerheten til internasjonale eksperter i området rundt flyvraket hvis ukrainske myndigheter legger til rette for en avtale om våpenhvile. Det bør skje umiddelbart, sier Andrei Purgin, en av talspersonene for opprørerne.

298 mennesker, deriblant 28 australiere, mistet livet i flystyrten torsdag. Søndag morgen opplyste Malaysia Airlines at de tilbyr refusjon av billetter for passasjerer som vil gjøre endringer i sine fremtidige reiseplaner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.