En helg med hektisk diplomatarbeid konkluderte søndag med et ultimatum til Russland fra Storbritannia, Frankrike og Tyskland.

Ifølge Financial Times, truer de tre vesteuropeiske landenes respektive ledere med å lansere nye sanksjoner mot Russland på et møte i morgen, tirsdag, hvis ikke Russlands president Vladimir Putin umiddelbart iverksetter tiltak for å støtte etterforskningen ved krasjstedet til Malaysian Airlines' flight 15 i Øst-Ukraina.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter meldinger om at pro-russiske opprørere, som kontrollerer stedet hvor flyet ble skutt ned, ikke har behandlet etterlevninger og objekter fra flyet på en passende måte. Blant annet er det kommet rapporter om at folk har søkt gjennom private eiendeler til de omkomne, ifølge Financial Times.

USAs utenriksminister John Kerry beskriver meldingene som groteske, og sa det var klart at Russland «støtter, oppfordrer og trener separatistene», mens Nederlands statsminister Mark Rutte beskriver de rapporterte handlingene som «virkelig respektløse».

Moskva, på sin side, nekter for enhver involvering i saken.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.