43 prosent av Gaza-stripen fikk tirsdag ordre om å evakueres ifølge FN. Store deler av de 1,8 millioner innbyggerne på Gaza har derfor søkt tilflukt i FN-skoler, moskeer, kirker, og andre offentlige bygninger. Ifølge palestinske helsemyndigheter er tallet på drepte palestinere nå over 600, mens 27 israelske soldater er drept i kamper med palestinske grupper. To sivile israelere er drept av raketter skutt fra Gaza. Den israelske hæren sa at de hadde drept 183 palestinske terrorister. FN sier at andelen sivile ofre er 72 prosent.

«Skyter mot sivile»

Israel sa tirsdag nei til en kortvarig, humanitær våpenhvile fordi det fryktet at Hamas ville bruke den til å bygge seg opp.

Den amerikanske organisasjonen Human Rights Watch kritiserer Israel for å skyte mot sivile mål, etter å ha undersøkt åtte israelske luftangrep, blant annet et angrep mot et rehabiliteringssykehus for eldre og lamme.

– I mange av, om ikke alle, disse angrepene, fant ikke Human Rights Watch noe bevis for et militært mål, sier organisasjonen i en uttalelse.

Organisasjonen anklager også Hamas for å bryte internasjonal lov ved å skyte raketter mot sivile mål. Israels hær har uttalt at de har bombet 190 terrormål på Gaza.

Al-Jazeera truffet

Den israelske hæren bekreftet tirsdag at den hadde skutt mot Al-Jazeeras kontorer i Gaza, etter at nyhetsorganisasjonen meldte at de evakuerte bygningen. Israels utenriksminister Avigdor Lieberman har tidligere sagt at han vil forby Al-Jazeera å rapportere fra Israel, og anklaget byrået for å spre antisemittisme og oppfordre til terror.

Ifølge nyhetsbyrået AP har israelske fly blant annet bombet hjemmet til Hamas’ avdøde, forrige leder, fem moskeer og en fotballstadium.

USAs utenriksminister John Kerry og FNs generalsekretær Ban Ki-moon er i regionen for å forsøke å forhandle frem en umiddelbar våpenhvile.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.