Det opplyser EUs utenriksansvarlige, Catherine Ashton, etter tirsdagens møte i EUs utenrikspolitiske råd.

I en kunngjøring etter møtet, gjør Ashton det klart at utviklingen i Ukraina, og spesielt nedskytingen av ruteflyet fra Malaysian Airlines, sto på toppen av dagsordenen.

«Vi har bedt EU-kommisjonen og tjenesten for eksterne handlinger presentere forslag til tiltak, inkludert tilgangen til kapitalmarkeder, forsvar, sensitive produkter og teknologier, inkludert energisektoren. Disse forslagene vil bli presentert torsdag», heter det i kunngjøringen.

Det utenrikspolitiske råd besluttet å fremskynde forberedelsen av målrettede tiltak som ble avtalt på toppmøtet i forrige uke. Spesielt gjelder dette en snarlig etablering av en liste over selskap og personer, under de nye, utvidete kriteriene, med sikte på å utvide tiltakene for å ramme personer eller selskaper som aktivt har tjent på å støtte russiske beslutningstagere med ansvar for anneksjonen av Krim, eller for destabiliseringen av det østlige Ukraina.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.