Storbritannia eksporterer fortsatt våpen og militært utstyr til Russland, viser en parlamentarisk rapport som ble lagt fram kort etter at statsminister David Cameron kritiserte Frankrike for å selge våpen til russerne.

Cameron har oppfordret EU til å stanse alt våpensalg til Russland på grunn av støtten til separatistene i Ukraina og sa mandag at Storbritannia alt har stanset sitt våpensalg til Russland.

Men rapporten viser at 251 lisenser for eksport til Russland av våpen til en verdi av 132 millioner pund (1.350 millioner kroner) fortsatt er gyldige.

Kompromissløs holdning

Lisensene omfatter våpen og militært utstyr som skarpskytterrifler, ammunisjon, skuddsikre vester, militært kommunikasjonsutstyr, nattbriller og utstyr til kryptografi, ifølge rapporten.

 Kun 31 lisenser var trukket tilbake.

Cameron har inntatt en kompromissløs holdning overfor Russland, ikke minst etter nedskytingen av det malaysiske flyet MH17, og han har ikke lagt fingrene imellom i sin kritikk av Frankrike for å selge marinefartøyer til Russland.

Les også: Frankrike insisterer på å levere krigsskip til Russland
 

Obama varsler ytterligere isolasjon av Russland  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.