Tre firedeler av flyvingene sto onsdag morgen som innstilt på tavlen på den internasjonale flyplassen Ben Gurion, melder nyhetsbyrået DPA. Flere israelere på vei til utlandet måtte gjøre vendereis, mens turister og besøkende ikke kom seg hjem igjen.

USA har innført midlertidig flyforbud til Tel Aviv etter at en rakett traff et hus like ved flyplassen i den israelske kystbyen.

Også en rekke europeiske flyselskaper har innstilt flyvningene, blant annet SAS og Norwegian. Det europeiske organet for luftfartssikkerhet, EASA, oppfordrer alle flyselskaper til å unngå Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv «inntil videre».

Flere hundre nordiske passasjerer

Onsdag morgen ble om lag 170 SAS-passasjerer stående fast, melder det svenske nyhetsbyrået TT. Disse skulle ha reist med et fly til Arlanda.

Også 103 Norwegian-passasjerer som skulle til Arlanda, er strandet i Israel. I tillegg kan innstillingene ramme 186 passasjerer som etter planen skal fly med Norwegian til København på fredag, opplyser selskapet.

- Vi har sendt ut informasjon på SMS, og vi jobber med å få dem hjem så snart som mulig, sier pressekontakt Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian til NTB.

Vil booke om

Fordi noen passasjerer allerede kan ha kommet seg ut med andre flyselskaper, er det vanskelig å si nøyaktig hvor mange som er strandet, tilføyer hun. Norwegian vil nå forsøke å booke passasjerene om til andre flyselskaper som fortsatt flyr til Ben Gurion.

- Det er ganske kaotisk der nå. Vi forstår hvis folk er urolige og frustrerte, sier Jacobsson.

Også Finnair avlyste sin planlagte flyving til Ben Gurion onsdag.

Det israelske selskapet El Al fortsetter å fly og har planer om å sette inn flere maskiner for å hjelpe strandede passasjerer. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.