Det er funnet svinepest på fem svinefarmer nær byen Bialysktok øst i landet, heter det i en kunngjøring fra landets veterinærmyndighet.

Afrikansk svinepest er en meget smittsom og dødelig sykdom, men ufarlig for mennesker.

- Urimelig

Russland innførte i praksis importforbud på svinekjøtt fra EU nylig og begrunnet det med funn av svinepest i to europeiske land. EU mener forbudet for hele Unionen er urimelig og har svart med å klage russerne inn for WTO, men Russland vil ikke ha WTO som mekler i striden om kjøttimport.

Funn av byllepest

Deler av den kinesiske byen Yumen er sperret av etter at en mann døde av byllepest forrige uke.

151 personer er til observasjon etter å ha vært i kontakt med mannen, som døde 16. juli, melder det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, ifølge AP. Ti kontrollposter stenger av deler av byen Yumen, som ligger i Gansu-provinsen nord i landet. 180.000 mennesker bor i byen.

Ifølge det kinesiske nyhetsbyrået er alle de 151 personene i karantene ved god helse.

Etterforskere tror mannen fikk den dødelige bakterien etter kontakt med et murmeldyr.

LES OGSÅ: Flere titalls drept i israelske luftangrep

LO-lederen med knallhard Israel-kritikk(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.