Tidligere president Buhari, som var motkandidaten til president Goodluck Jonathan i valget i 2011, slapp unna angrepet uskadd, opplyser sønnen hans Musa til nyhetsbyrået Reuters.

Angrepet fant sted på det travle Kawo-markedet, og var rettet mot bilkolonnen til Buhari. En utbrent jeep lå igjen på stedet etter angrepet.

Ifølge en representant for Røde Kors ble 50 mennesker drept på stedet.

Angrep imam

Det var andre gang på få timer at byen ble rammet av voldsomme bombeangrep onsdag.

Det første bombeangrepet, som fant sted i en travel handlegate, var trolig rettet mot den Boko Haram-kritiske imamen sheikh Dahiru Bauchi.

– Vi har registrert en eksplosjon som tilsynelatende er en selvmordsbombe mot sheikh Dahiru Bauchis kolonne, sa politisjef Umar Shehu i byen Kaduna til nyhetsbyrået AFP like etter angrepet.

Bauchi unnslapp med livet i behold, men flere titalls mennesker skal ha blitt drept. Et øyenvitne forteller om store tap.

– Tre ambulanser har tatt med seg mer enn 50 lik mens jeg har vært her, sier Malam Muhammad Shuabu til nyhetsbyrået DPA.

Ifølge Shuabu skjedde angrepet etter at Bauchi hadde holdt en preken med mange tilhørere i nærheten av en moské i Kadima.

Portforbud

De blodige angrepene gjør at guvernøren i Kaduna innfører et 24-timers portforbud i staten.

– Myndighetene i Kaduna har innført et portforbud i Kaduna etter to bombeeksplosjoner i byen utført av mørkets agenter, sier en talsmann for guvernør Mukhtar Ramalan Yero til AFP.

Ifølge talsmannen skal portforbudet hindre lovløse tilstander i byen.

Ingen har foreløpig tatt på seg skylden for angrepene, men den islamistiske terrorgruppen Boko Haram har stått bak lignende angrep i området den siste måneden.

Over 2.000 mennesker har mistet livet i angrep fra terrorgruppen så langt i år, ifølge menneskerettighetsgrupper.

LES OGSÅ: Mer enn 13.000 venter på studentbolig

– Mye sterkere enn man kunne drømme om(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.