– Alle ville at vi skulle godta en våpenhvile, for så å forhandle om våre rettigheter. Vi avviste dette, og vi avviser det på ny i dag, sier Hamas-leder Khaled Meshaal på en pressekonferanse i Qatar, hvor han lever i eksil.

Han tilføyde imidlertid at Hamas ikke akter å «stenge døren» for en humanitær våpenhvile, dersom Israel skulle velge å avslutte sin «beleiring av Gazastripen».

Men Hamas vil bare godta en varig våpenhvile dersom blokaden avsluttes, og en våpenhvile fulgt av forhandlinger slik det er foreslått tidligere, er også uaktuelt, ifølge Meshaal.

– Vi kommer ikke til å godta en våpenhvile for deretter å forhandle, slår Hamas-lederen fast.

Tirsdag opplyste en representant for Fatah, som styrer på den okkuperte Vestbredden, at palestinske ledere i forhandlingene i Egypt hadde lagt fram et forslag om våpenhvile etterfulgt av fem dager med forhandlinger.

Det pågår denne uken en diplomatisk offensiv med Kairo som sentrum og en våpenhvile på Gazastripen som mål.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.