Sørgende pårørende til ofrene for nedskytingen av MH17 i Ukraina forteller at oppringninger til de avdødes mobiltelefoner i noen tilfeller blir besvart av fremmede.

Flere øyenvitner i området der flyet styrtet, har fortalt om respektløs omgang med likene til de 298 passasjerene. Blant annet skal det vært stjålet kredittkort, mobiler og andre personlige eiendeler, og bagasje skal ha vært rotet gjennom.

Slektninger i Nederland som har ringt til telefonene, er blitt sjokkert over å høre det de sier er østeuropeisk-klingende stemmer i den andre enden, noe som synes å bekrefte mistanken om plyndring, skriver avisa De Telegraaf.
 

Ikke sperret ordentlig av

Vrakdeler er spredt over et område på 50 kvadratkilometer, som ikke er blitt sperret ordentlig av, og som internasjonale granskere ikke fikk tilgang til på minst fire dager. Enhver med akkreditering fra separatistene i Donetsk kan få adgang.

Sydney Morning Herald skriver at det er en bemerkelsesverdig mangel på mobiltelefoner, smykker og lommebøker på stedet.

Tidligere denne uka dukket det opp et bilde som viser et medlem av de pro-russiske militsene som roter gjennom et offers eiendeler og putter en ring i en veske.

Telefonselskaper i Nederland har lukket noen av ofrenes mobilabonnementer og dermed fraveket det normale kravet om en offisiell dødsattest.


Les også: Kistene med MH17-ofre har ankommet Nederland
 

Malaysierne har fått svarte bokser fra ulykkesfly


Krever uavhengig flygransking  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.