FAA innførte det midlertidige flyforbudet tirsdag etter at en rakett fra Gazastripen traff et hus like ved flyplassen. Alle amerikanske og de fleste europeiske flyselskaper innstilte sine flyvninger til Ben Gurion-flyplassen.

Resultatet var at tusener av passasjerer ble stående fast. Bare Israels eget selskap El Al og British Airways fortsatte flyvningene.

Ustabil

FAA advarer fortsatt mot en svært ustabil situasjon i Israel på grunn av fortsatt harde kamper mellom Israel og Hamas på Gazastripen.

FAA har fryktet at Hamas har raketter som kan nå Ben Gurion-flyplassen fra Gaza. Luftfartsverket understreker at det fortsetter å følge situasjonen tett, men har ifølge avisen Haaretz fått forsikringer fra israelske luftfartsmyndigheter.

Innstilt

Norwegian og SAS er blant selskapene som har valgt å innstille avganger. Norwegian kansellerte også den planlagte avgangen torsdag morgen, mens SAS onsdag gjorde det klart at selskapet vurderte å gjøre det samme for en avgang torsdag kveld.

Mens Hamas har kalte flystansen en stor seier, har Israel reagert på flyforbudet og fryktet økonomiske konsekvenser. Transportministeren Yisrael Katz gjorde det onsdag klart at flyplassen Ovda i Negev kan bli forberedt som et alternativ. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.