General Motors (GM) offentliggjorde sitt kvartalsreasultat for årets andre periode før de amerikanske børsene åpnet torsdag.

På forhånd hadde analytikerne regnet med å høre om en omsetning på 40,59 milliarder dollar, tilsvarende 59 cent per aksje, skriver International Business Times.

Bilprodusenten skuffet antagelig mange stort da de i stedet rapporterte om et kutt på 80 prosent i den 39,65 milliarder dollar store omsetningen som følge av tilbakebetalinger i form av kompensasjoner til de mange kundene med defekte biler.

GM-aksjen avsluttet ned 4,46 prosent til 35,74 dollar.

LES MER: General Motors må betale 208 millioner i bot

KLATRER: Facebook på den amerikanske børsen NASDAQ i New York. Foto:
KLATRER: Facebook på den amerikanske børsen NASDAQ i New York. Foto: (Foto: Reuters)

Facebook-rekord

Investorene startet imidlertid torsdagen med å sendte Facebook-aksjen opp til ny all-time high etter å ha blitt positivt overrasket etter fremleggelsen av nettgigantens kvartalsrapport onsdag ettermiddag.

Omsetningen på 2,91 milliarder dollar var bedre enn analytikerne ventet. Salget av mobilannonser var en sentral driver for Facebooks vekst, og utgjør nå 62 prosent av selskapets totale annonseinntekter. Dette tilsvarer en økning på prosent for samme periode i fjor.

Aksjen avsluttet på 74,99 opp 5,18 prosent.

Stemningen for øvrig startet bra. Alle de tre toneangivende indeksene åpnet noe opp, men tendensen bikket over på den negative siden for to av dem.

S&P 500 nærmer seg stadig 2,000-poengsgrensen, og satte rekorder både onsdag og torsdag etter åpning.

Rapporteringen fortsetter

3M og Caterpiller rapporterte også kvartalstall før børsåpning. 3M-aksjen avsluttet opp 0,31 prosent og Caterpillar ned 3,08 prosent.

Royal Caribbean Cruise rapportert et bedre kvartalsresultat enn ventet, samt høynet guidingen for helåret. RCCL-aksjen avsluttet opp syv prosent på Oslo Børs og 7,70 på amerikanske NYSE.

Carnival Corporation klatret til 37,21 dollar, opp 1,95 prosent.

Starbucks, Amazon og Visa fremlegger sine kvartalsrapporter i løpet av kvelden. Aksjene steg henholdsvis 1,66 prosent, 0,13 prosent og 0,70 prosent ved børsenes stengetid.

LES MER: Royal Caribbean venter resultatdobling

Fall i nyboligsalg

Antallet nye søkere til ledighetstrygd i USA falt med 19.000 personer til 284.000 personer forrige uke, mot ventet 307.000 personer, ifølge Bloomberg News.

Salget av nye eneboliger i USA var ned 8,1 prosent i juni på månedsbasis til en sesongjustert årstakt på 406.000 enheter.

Det viser statistikk fra Det amerikanske handelsdepartementet offentliggjort torsdag, ifølge Bloomberg News.

Analytikere hadde på forhånd ventet at salget ville falle med 5,8 prosent til en årstakt på 475.000 solgte enheter, ifølge Bloomberg News.

Forrige måneds veksttall ble revidert fra opprinnelige rapporterte 504.000 til 442.000, og fra en oppgang på 18,6 prosent til en oppgang på 8,3 prosent.

Foreløpig innkjøpssjefsindeks for USA var 56,3 i juli fra 57,3 måneden før. Det viser tall fra Markit, ifølge Bloomberg News fredag. Indeksen var ventet til 57,5.

Lagrene med naturgass i USA steg med 90 milliarder kubikkfot, eller 4,2 prosent, til 2,22 billioner kubikkfot i forrige uke. Det opplyser det amerikanske energidepartementet torsdag ettermiddag, ifølge Bloomberg News. Ifølge anslag fra Bloomberg News var det ventet en oppgang i lagrene på 96 milliarder kubikkfot, tilsvarende 4,5 prosent, til 2,23 billioner kubikkfot.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.