Sikkerhetsrådet har enstemmig avvist våpenhvileforslaget til USAs utenriksminister John Kerry, slik som det er presentert, siterer TV-stasjonen Kanal 1, som legger til at ministrene vil fortsette diskusjonen.

Ifølge regjeringskilder krever de justeringer før en avtale eventuelt kan godkjennes.

USAs utenriksminister John Kerry er blant statslederne som er involvert i forhandlingene som tar sikte på å få en slutt på de 18 dager lange krigshandlingene mellom Israel og militante islamister i Hamas.

Ukelang hvile

Detaljene i våpenhvileforslaget er ikke kjent, men ifølge tidligere rapporter tenker Kerry seg en ukelang humanitær våpenhvile som kan utvides inntil dialogen om palestinernes skjebne kommer i gang igjen.

Ifølge regjeringskilden krever Israel endringer før de kan gi sin tilslutning til forslaget om at de skal stoppe alle angrep.

Hamas-lederen Khaled Meshaal i Qatar har ennå ikke gitt sitt svar.

Fra amerikansk hold var det blitt sagt før det ble kjent at israelerne avviste forslaget, at Kerry skulle snakke med pressen senere på dagen. Under hånden ble også sagt at den amerikanske utenriksministeren begynte å bli svært utålmodig.

24 nye drepte

I løpet av 24 timer mistet minst 74 personer livet da jihadister gikk til angrep mot militære og partimedlemmer nord i landet.

Minst 32 jihadister, 30 soldater og 12 medlemmer av president Bashar al-Assads parti mistet livet under kampene, opplyser det britiskbaserte overvåkingsgruppa Observatory.

Angrepene skjedde i nærheten av byen Aleppo, i den nordøstlige provinsen Hasakeh og i provinsen Raqa.

Selvmordsbombere

I Hasakehs provinshovedstad med samme navn gikk fire selvmordsbombere til angrep på innsiden av det lokale hovedkvarteret til partiet. En av de 12 døde partimedlemmene skal ha blitt halshogd av en skarp gjenstand.

Sør for byen ble 11 soldater og 17 jihadister drept da ISIL angrep et militærpunkt, mens flere titall mistet livet i angrep i Raqa-provinsen.

Dette er den første gangen at Den islamske stat (ISIL) har gått til koordinerte angrep mot militærpunkter, opplyser overvåkingsgruppa.

Fem drept på vestbredden

Fem palestinere ble skutt og drept av israelsk politi og bosettere på den okkuperte Vestbredden, ifølge helsepersonell og øyenvitner.

I separate hendelser ble tre palestinere skutt og drept av israelske soldater, mens ytterligere to ble skutt og drept av en israelske bosettere, sier helsepersonell og øyenvitner til Reuters fredag.

To av drapene skjedde da israelske bosettere skjøt mot en gruppe palestinere i nærheten av byen Nablus nord på den okkuperte Vestbredden etter at de skal ha kastet stein på biler til bosetterne. Ytterligere fire palestinere ble såret i hendelsen, sier sikkerhetskilder til AFP.

I etterkant av løsning av skuddene kom israelske soldater til stedet og avfyrte skudd og tåregass mot palestinerne.

Menneskerettsaktivist

De andre tre drapene skjedde i Beit Ummar nær byen Hebron under en demonstrasjon mot konflikten i Gaza opplyser palestinske sikkerhetskilder. Ifølge DPA skal en av de drepte være en kvinnelig lokal menneskerettighetsaktivist.

En talsperson for det israelske militæret vil ikke kommentere hendelsen i Beit Ummar, men sier det har vært «konfrontasjoner» mellom israelske tropper og palestinske tropper i nærheten av Nablus hvor også bosettere har vært involvert. Hun gir ikke flere detaljer om hendelsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.