Israel sier den korte våpenhvilen starter klokka 7, mens Hamas vil starte klokka 8. Verken Israel eller Hamas har godtatt forslaget til en lengre våpenhvile som USAs utenriksminister John Kerry har utarbeidet.

Den kortvarige våpenhvilen lørdag, som ble foreslått av FN, skal gjøre det mulig å sette inn humanitær hjelp til befolkningen på Gazastripen.

Utenriksmedarbeider Odd Karsten Tveit i NRK sier folk i Gaza benytter våpenhvilen til å se til husene sine og skaffe penger og mat. De tror imidlertid ikke at pausen i kampene lørdag vil vare ut den planlagte tiden

Fortsetter tunnelletingen

En talskvinne for Israels militære har opplyst at de israelske soldatene skal fortsette å lete etter tunneler på Gazastripen under lørdagens våpenhvile, og «respondere om terroristene velger å utnytte situasjonen til å angripe israelske soldater eller skyte mot israelske sivile».

Hun sa også at palestinere som har forlatt sine hjem etter israelske advarsler, ikke får lov å vende tilbake under våpenhvilen.

Flere drepte

Den kortvarige våpenhvilen ble innledet med at hjelpearbeidere hentet ut 35 personer, hovedsakelig fra samme familie, som var blitt funnet drept i sitt hjem i landsbyen Khuzaa sør på Gazastripen. Minst 11 av de drepte var barn.

Israelske stridsvogner skjøt mot huset torsdag. Det ble også meldt også om at flere sårede var fanget i ruinene etter hendelsen.

Det totale dødstallet blant palestinere i Gaza har dermed kommet opp i over 926. Minst 192 barn har mistet livet, ifølge UNICEF. Israel har så langt lidd et tap på 37 soldater i kampene, i tillegg til tre sivile i Israel som mistet livet i et palestinsk rakettangrep.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.