Rundt 3,9 millioner mennesker i landet, hver tredje innbygger, går nå sultne, opplyser FNs sikkerhetsråd.

Nesten en million barn under fem år risikerer akutt undernæring, og 50.000 av dem kan dø i løpet av året dersom ingenting blir gjort.

Rådet beskriver matsituasjonen som katastrofalt usikker og den verste i verden. Sør-Sudan står på terskelen av en sultkatastrofe dersom krigshandlingene fortsetter, påpeker FN og UNICEF.

I en felles uttalelse understreker de frykten for at verden vil tillate en gjentakelse av sultkatastrofene i Somalia og Afrikas Horn for tre år siden. De oppfordrer land som har gitt lovnader om i overkant av 3,8 milliarder kroner, til å holde sine løfter og bla opp.

– Verden burde ikke vente på advarslene om en sultkatastrofe før de bidrar, når barn også ellers dør av sult der hver dag, sier UNICEF-direktør Anthony Lake.

Også i begynnelsen i juli advarte flere nødhjelpsorganisasjoner om at en sultkatastrofe kunne bli en realitet dersom det ikke kom store mengder nødhjelp til landet i løpet av kort tid.

For et halvt år siden ble verdens yngste nasjon igjen kastet ut i blodig konflikt. Maktkampen mellom president Salva Kiir og hans tidligere visepresident Riek Machar har ført til tusenvis av drepte og nesten halvannen million fordrevne.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.