Minst tre kvinner og et tre år gammelt barn er blant de drepte. Ifølge lokale myndigheter skal flesteparten av de drepte passasjerene være sjiamuslimer og tilhøre det persisktalende hazarafolket.

Stoppet busser

– Opprørerne stoppet to minibusser og undersøkte passasjerenes identifiseringskort. De plukket ut 14 av totalt 32 passasjerer og skjøt dem, sier provinsguvernør Sayed Anwar Rahmati.

Talsperson for det afghanske innenriksdepartementet beskylder Taliban for å utført angrepet, noe som tilbakevises av terrororganisasjonen.

– Vi fordømmer drapene. Vi vil finne ut hvem som står bak og straffe dem, sier talsmann Zabihullah Mujahid i Taliban.

Tre pågrepet

Tre personer har blitt arrestert for drapet på to finske hjelpearbeidere i Afghanistan.

Det er Finlands ambassadør i Kabul som opplyser om pågripelsene.

De to kvinnene jobbet som psykiatere i den kristne hjelpeorganisasjonen International Assistance Mission (IAM) og befant seg i en drosje da de ble skutt og drept i provinshovedstaden i Herat torsdag formiddag

En av de pågrepne er taxisjåføren som kjørte dem. Ambassadøren har ingen detaljer om de to andre pågrepne.

Politiet i Afghanistan og det sentrale politiet i Finland etterforsker hendelsen. Ifølge ambassadøren har afghanske myndigheter lovet å gjøre så godt de kan for å løse saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.