Utenriksministrene fra Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Italia, Qatar, Tyrkia og EU deltar under møtet.

Samtalene om hvordan en våpenhvile kan komme i stand fortsetter etter at statsminister Benjamin Netanyahus indre sikkerhetskabinett fredag kveld enstemmig avviste forslaget til våpenhvile som Kerry har lagt fram.

I Kairo sa en etter hvert ganske utålmodig Kerry at det fortsatt er uenighet om ordlyden i forslaget han i dagevis har forsøkt å få de to stridende partene til å akseptere.

– Vi arbeider mot en kort periode på sju dagers fred. En humanitær våpenhvile på sju dager til ære for id for å bringe folk sammen for å arbeide for en mer varig våpenhvile, sa Kerry.

Den høytstående Hamas-tjenestemannen Ezzat el-Rishiq, som er medlem av organisasjonens politiske gren i Kairo, meldte på Twitter at de fortsatt vurderte sju-dagersforslaget. Men en annen Hamas-leder, Mohamed Nazzal, fortalte Al Jazeera at «forslaget i sin nåværende form ikke er akseptabelt i det hele tatt». Hamas krever garantier for at en våpenhvile også må resultere i at blokaden av Gazastripen oppheves.

En israelsk tjenestemann har sagt at Israel fortsatt trenger en uke eller to til å fullføre sitt oppdrag med å fjerne Hamas' raketter og ødelegge det omfattende nettverket av tunneler Hamas har gravd ut under Gazastripens grenser.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon, som var sammen med Kerry på pressekonferansen i Kairo, støttet forslaget om en sju dager lang.

Mange drepte funnet

Selv om både israelere og palestinerne har lagt ned våpnene for noen timer, fortsetter de palestinske dødstallene å stige etter hvert som døde hentes ut fra ruinene etter tidligere angrep.

Den kortvarige våpenhvilen på 12 timer ble innledet med at hjelpearbeidere hentet ut 76 døde personer ut fra restene av hjemmet deres i landsbyen Khuzaa sør på Gazastripen. Minst 11 av de drepte var barn.

Israelske stridsvogner skjøt mot husene torsdag. Det ble også meldt at flere sårede var fanget i ruinene etter hendelsen, og det ventes at tallene på døde vil stige enda mer.

926 døde i Gaza

Det totale dødstallet blant palestinere i Gaza har dermed kommet opp i over 926. Minst 192 barn har mistet livet, ifølge UNICEF. Israel har så langt lidd et tap på 37 soldater i kampene, i tillegg til tre sivile i Israel som mistet livet i et palestinsk rakettangrep

Den kortvarige våpenhvilen startet lørdag morgen etter forslag fra FN og skal gjøre det mulig å sette inn humanitær hjelp til befolkningen på Gazastripen. Fortsatt har verken Israel eller Hamas har godtatt forslaget til en lengre våpenhvile som USAs utenriksminister John Kerry har utarbeidet

Utenriksmedarbeider Odd Karsten Tveit i NRK sier folk i Gaza benytter våpenhvilen til å se til husene sine og skaffe penger og mat. De tror imidlertid ikke at pausen i kampene lørdag vil vare ut den planlagte tiden

Fortsetter tunnelletingen

En talskvinne for det israelske forsvaret har opplyst at de israelske soldatene skal fortsette å lete etter tunneler på Gazastripen under lørdagens våpenhvile, og «respondere om terroristene velger å utnytte situasjonen til å angripe israelske soldater eller skyte mot israelske sivile».

Hun sa også at palestinere som har forlatt sine hjem etter israelske advarsler, ikke får lov å vende tilbake under våpenhvilen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.