Nasjonalforsamlingen skal også diskutere den nederlandsk-ledede etterforskningen av styrten av passasjerflyet til Malaysia Airlines i forrige uke, opplyser presidentskapet i landet.

Ukrainas statsminister Arsenij Jatsenjuk trakk seg torsdag i protest mot at nasjonalforsamlingen ikke støtter finansiering av en ny energi- og forsvarspolitikk.

Hans oppsigelse har foreløpig ikke blitt ratifisert av parlamentet. President Petro Porosjenko uttalte fredag at han ønsker videre samarbeid med Jatsenjuk og resten av hans regjering.

Både IMF-sjef Christine Lagarde og den amerikanske visepresidenten Joe Biden snakket med Porosjenko over telefon fredag.

I samtalen med Lagarde forsikret den ukrainske presidenten at Ukraina er rede til å oppfylle alle de avtalte forpliktelsene for at landet skal få 106 milliarder kroner i lån for å betale gassgjelden til Russland på 30 milliarder.

Ifølge presidenten uttrykte Biden at USA står klare til å hjelpe Ukraina med å sette i gang nødvendige reformer i landet.

LES OGSÅ: Ukraina preget av politisk usikkerhet(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.