Malaysias statsminister Najib Razak reiser til Nederland til uka for å diskutere saken med Nederlands statsminister Mark Rutte, ifølge en uttalelse fra Najibs kontor.

Han sier prorussiske separatister, som kontrollerer området, har innfridd to av betingelsene i en avtale med Malaysia – å returnere likene og de «svarte boksene», men at en full etterforskning ennå ikke har startet opp.

– Min hovedprioritet er å se til at den tredje delen av avtalen holdes, og at internasjonale etterforskere blir gitt full og sikker tilgang til krasjstedet. Det vil kreve samarbeid mellom de som har kontrollen og det ukrainske militæret, sier Najib i uttalelsen.

LES MER: Flystyrten i Ukraina(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.